Radni sastanci u slavonskim općinama

Saborski zastupnik Stjepan Čuraj zajedno s  Dubravkom Ponošem, direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  održao je  radni sastanak u Općini Semeljci.  Tom prilikom raspravljalo se o sadašnjim ali i budućim projektima na području općine Semeljci vezanim za energetsku obnovu zgrada i zbrinjavanja otpada.
U Semeljcima je pri kraju energetska obnova Osnovne škole Josipa Kozarca, a projekt vrijedan nešto više od tri milijuna i 266 tisuća kuna sufinancirala je EU s gotovo milijun i 980 tisuća kuna. Direktor Fonda je posebno pohvalio kvalitetu rada Općine i komunalnog poduzeća u segmentu zbrinjavanja otpada, budući da je općina Semeljci šesta u Republici Hrvatskoj po odvajanju otpada.
Nakog toga su posjetili općinu Stari Mikanovci u Vukovarsko- srijemskoj županiji. Direktoru Fonda i saborskom zastupniku na radnom sastanku izneseni su neki novi planovi i projekti te su ispitane mogućnosti i dobiveni savjeti kako ih realizirati.
“Projekti energetske obnove imaju višestruki učinak. Osim što se ostvaruje ušteda na energentima, treba naglasiti i kako će projekti rezultirati i pozitivnim učinkom na rast građevinskog sektora. Naš je cilju vratiti građevinski sektor u doba prije krize, što će rezultirati i većim plaćama za građevinske radnike“, naglasio je tom prigodom saborski zastupnik Stjepan Čuraj.